Skip to content

Camel Soft

Yıl 1996 Haydarpaşa Anadolu Teknik Lisesi.

Meslek liseli olmanın en kötü taraflarından biri okuldaki kız nüfusunun azlığı sebebiyle ilgi alanımızın ağırlıkla sportif faaliyetlere kaydığı yıllar…

Çoğunluk meşin yuvarlak peşinde koşarken ben ise Ralli dergisi elimde motorsporlarına olan merakımı ya fotoğraflara bakarak yada yakınlara gelen yarışlar var ise onlara giderek tatmin ediyordum. Camel Trophy efsanesi, bizim kuşağın kıç cebinde ezildiğinde lezzeti daha fazla artan Camel sigarasının karizmasında yakınlık duyduğumuz bir yarış efsanesi idi o yıllarda..

Afrika çölleri, Güney Amerika amazonları, uzak Asya stepleri.

İlgi alaka yüksek, birde o araçların yanında Türk bayrağını görmek çok daha büyük bir keyfi beraberinde getirdi hep.

1996 yılında Endonezya Kalimantanda yapılan yarışlara Türk takımını temsilen Selim Kemahlı ve Nasuh Mahruki (adını sonraki yıllarda çok daha fazla duyacağımız) katıldı ve yarışmada 4’ncü  oldular. Bu o dönem için büyük bir olaydı.

Sonrasında Erenköy’deki baba evinin sokağında annesi oturan Çoşkun Aral’ın annesini ziyaret için sık sık camel trophy giydirmeli Land Rover Defender110 ile mahalleye gelmesi, maket yapmaya başladım ilk zamanlardan beri bir gün bana bir Camel Trophy dioraması yapmaya itti.

Gelelim Dioramanın yani canlandırmamızın hikayesine…. 🙂

Dünyanın bol çamurlu ve sık ormanlı bir coğrafyası. Land Defender 110 model araçlar ile yarışmaya katılmış Türk ve İngiliz ekipleri, oldukça sert akıntılı bir akarsu üzerinden hazırladıkları kütük köprü ile geçişindeler…

Dioramada 2 adet 1/35 Hobbyboss marka Defender110 araç kiti kullanıldı.Kitlerden biri modifiye edilerek sepetli hale dönüştürüldü.Kitlerdeki ön tamponlar,üst sepetler,arka sepet branda, şnorkeller el üretimi olup,detaylar el ile tasarlanmıştır.Canlandırmadaki figürler için Miniarts 1/35 British Jeep Crew ve German Paratroopers and Tankers setlerindeki karakterleri kullandım, sepet üstü malzeme çantaları içinde Meng 1/35 Equipment for modern military vehicle kitinden faydalandım.

Dioramada kullanılan ağaçlar ise eşim ile şileye yaptığımız ziyaretlerde topladığım gerçek ağaçlar…

Beni en zorlayan kısım ise su geçiş kısmı oldu 🙂 Biraz kar efekti ile eğlenceyi daha arttırdın umarım gerçekçi bir görüntü oluşmuştur.

Keyifli seyirler…

 

 

 

Published inCanlandırma/Dioramas/

Be First to Comment

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir