Skip to content

“Stalingrad”

Stalingrad

Hitler’in, 21 Haziran 1941’de Sovyetler Birliği’ne saldırmasıyla tarihin en kanlı savaşlarından biri yaşandı. Milyonlarca insanın öldüğü saldırıda görülmedik bir Sovyet direnişiyle karşılaşan Naziler, 2 Şubat 1943’te Stalingrad’da yenildi. Stalingrad savunması, askeri tarihçi Antony Beevor’ın Yapı Kredi Yayınları’ndan Türkiye’de de çıkan Stalingrad adlı kitabında an be an anlatılıyor. Beevor’ın Rus şair Tyuçev’den “Rusya akılla anlaşılamaz” alıntısıyla betimlediği Stalingrad savunması Naziler’in 9 Mayıs 1945’te Berlin’de teslim olmasıyla son bulan çözülme sürecinin de başlangıcı oldu.

Tabiki 1945 savaş bitti ama Stalingrad şehrinde açlık,sefalet ve kışın getirdiği soğuk bitmedi.Canlandırmamızdaki konumuz savaşın bittiği 1945 yılının sonrasında o efsanevi kışın yaşandığı 1946 yılından…Rus ordusunun paletli bir revir aracı şehirin hayalet sokaklarında insanlara sıcak yemek ve ilaç dağıtıyor.

Henüz masada olan bu canlandırmada Araç için Miniarts 1/35 Sovyet Top Çekicisi YA-12, Erken Dönem (MNA35052) kullanıldı araça el yapımı kabin,kabin üstü sepet eklendi.Araç personeli için Tamiya 1/35 Russian Army Tank Crew , silahlı rus askeri için Dragon 1/35 ostfront winter combatants ve Stalingrad halkı içinde Tusk Model reçine karakterleri kullanıldı.

Published inCanlandırma/Dioramas/

Be First to Comment

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir