Skip to content

1944 battle of the bulge

Ardenler Taarruzu, II. Dünya Savaşı’nda Normandiya Çıkarması sonrasında, Avrupa cephesindeki en büyük muharebedir. Almanya’nın kullandığı harekât adı: Unternehmen Wacht am Rhein yani Ren Savunma Harekâtı, ABD’nin kullandığı harekât adı: The Battle of the Bulge yani Çıkıntı Muharebesi’dir. Rundstedt Taarruzu olarak da bilinir.

Alman cephesinde bu taarruzun kod adı Herbstnebel’dir. Ardenler bölgesinde, son bir umutla ve Almanya dışındaki birliklerini kurtarabilmek amacıyla, Alman Ordusu, Müttefik Orduları’na karşı 100 km lik bir hatta tanklardan örülmüş bir cephe zinciri oluşturmuşlardır. General Bernard Law Montgomery komutasındaki Müttefik Orduları bu ani saldırı karşısında bozulmuş ve ilerleyişleri durmuştur. Almanların şiddetli ateş gücü karşısında Müttefikler çok ağır kayıplar vermişlerdir ve buna rağmen General Montgomery çok azimli bir direniş göstermiştir. Müttefikleri çember içine alma şansını ele geçiren Almanlar, bu başarı karşısında kendinden geçen Adolf Hitler’in Paris’e yürüyüş emri vermesiyle mevkilerini terk etmişlerdir. Oysa Alman ordusunun Paris’e gidecek yakıtı mevcut değildi. Bu hattı koruyarak Müttefikleri tamamen imha etme şansını böylece ellerinden kaçırdılar.

Bu candırmamda TAMIYA 1/35 88mm GunFlak36, TAMIYA 1/35 2CM. Flakfierling Uçaksavar seti, TAMIYA 1/35 German Flak Crew setleri, SS subayı için DRAGON 1/35 Ostfront Winter Combatantas setinde yararlandım.Canlandırmadaki kar efekti içinde TAMIYA diorama texture paint sow effect çok ciddi bir fayda sağladı.

Published inCanlandırma/Dioramas/

Be First to Comment

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir